מה צריך להופיע בהסכם עם מפקח בניה?
עומדים לבנות בית? בשעה טובה. בתקופה הקרובה האדם אתו תעמדו בקשר צמוד עד לסיום הבנייה ומסירת המפתח, הוא מפקח הבניה שתעסיקו.
נתחיל מהסוף: אין חובה להעסיק מפקח בנייה. אם יש לכם את הזמן, הסבלנות והידע, תוכלו להשגיח ולפקח בעצמכם על תהליך בניית הבית.
עם זאת, אנשים רבים בוחרים לחתום על הסכם עם מפקח בניה כדי לוודא שהקבלן עומד בתכנית שסוכמה בין הצדדים ושאין עיכובים מיותרים או רשלנות.
להעסקת מפקח בניה יש יתרונות רבים נוספים, אך במאמר זה נתמקד בסעיפים שכדאי לכלול בהסכם שייחתם ביניכם לבין מפקח הבנייה שתבחרו להעסיק.
למה חשוב לערוך הסכם עם מפקח בניה?
לדברים שנאמרים בעל פה אין משמעות והם אינם מחייבים בבית משפט. כדי להיות בטוחים שהאינטרסים שלכם מיוצגים ומפקח הבנייה יעמוד בהתחייבויות שלו, לא מספיק לפנות לאיש מקצוע אמין, אלא צריך לנסח הסכם שיעגן את כל הנקודות החשובות.
סעיפי החוזה
● הגדרות – זהו סעיף סטנדרטי שמיועד להגדיר במדויק את הצדדים להסכם ואת אופי הפרויקט שלשמו אתם שוכרים את שירותיו של מפקח הבנייה.
● תפקיד המפקח – מה כלול במסגרת התפקיד של מפקח הבנייה. בסעיף זה יש להתייחס לנקודות כמו הכנת כתבי כמויות, התנהלות מול הקבלן והספקים השונים, פיקוח בשטח בשלבי הבנייה, וידוא שהבנייה נעשית על פי התקנים המחייבים ועוד.
● משך העבודה – מהי תקופת העבודה בה יועסק המפקח. בסעיף זה כדאי להתייעץ איך לקבוע את לוח הזמנים של הפרויקט והאם המפקח יעבוד לפי שעות או באופן גלובלי עד לסיום הפרויקט.
● תשלום – יש לנסח סעיף שיקבע לא רק לגובה התשלום בעבור שירותי הפיקוח, אלא גם יתייחס למצב בו העבודה מתמשכת מעבר למה שתוכנן, או כאשר יש צורך לשלם ליועצים וספקים חיצוניים.
● סיום ההסכם – באילו מקרים יוכלו הצדדים לסיים את ההתקשרות ביניהם.
מעוניינים לקבל ייעוץ לגבי חתימה על הסכם עם מפקח בניה? מחפשים מפקח בנייה אמין, מקצועי ובעל ניסיון? פנו אלינו לאס בי אם הנדסה ונדאג לייצג אתכם בצורה הטובה ביותר, ללוות ולפקח מקרוב על תהליך בניית הבית.