9 דברים שאתה חייב לדעת לפני שאתה נכנס לפרויקט התחדשות עירונית

פרויקטי התחדשות עירונית טומנים בחובם מורכבות רבה. כדי לעשות קצת סדר בדברים, הכנו עבורכם את המאמר הבא: 9 דברים שאתה חייב לדעת לפני שאתה נכנס לפרויקט התחדשות עירונית

 

1.     אין לחתום על הסכם עם היזם לפני שבוחנים אותו שני הגורמים המהותיים לתהליך: א. עורך דין – לגבי הסוגיות המשפטיות והתמורות. ב. מפקח בניה מטעם הדיירים -לגבי זכויותיהם ההנדסיות של הדיירים.

2.     חשוב לוודא עם היזם, עוד לפני החתימה, שהתקציב המוקדש לפיקוח דיירים כבר נמצא בתוך תקציב הפרויקט והוא מספיק לכלל חודשי הפרויקט. הזכות שלכם, כדיירים, היא לקבל שירותי פיקוח בניה מטעמכם(!), כחלק מתקציב הפרויקט.

3.     התמורות הניתנות לדיירים יכולות להשתנות דרמטית בין יזם ליזם. גם אם היזם נראה לכם אמין ומתאים לכם, חשוב לתחר בצורה מקצועית ולקבל הצעות מיזמים שונים.

4.     מפרט הנדסי מקצועי וטוב לא יכול להכיל 2 עמודים... וברצינות, מפרט שיענה על ציפיותיכם, יהיה כזה שמפרט בדיוק, אבל בדיוק, את מה שתקבלו: מרמת הריצוף ועד הסוג של מערכת האינסטלציה. ועד לסוג המעלית. (הידראולית? חשמלית? עם פיקוד שבת? ועוד).

5.     מפרט טוב מפרט עד רמת ההגדרה של המערכות הפנימיות בבית. כן, אלה שלאדם שאינו איש מקצוע בתחום, אין סיכוי לדעת ולהבחין ביניהן.

6.     חשוב לעשות מעקב אחר לוחות הזמנים והתקדמות הפרויקט בהתאם להם. לדוגמא, באחד הפרויקטים נתקלנו בחוזה מול היזם שפג תוקפו והיה צורך לחדש אותו, מאחר והפרויקט לא התקדם, לא הוגשו היתרים בזמן, והפרויקט נתקע.

7.     חשוב להבין שעורך הדין מטפל בסוגיות המשפטיות, בעסקה נדל"נית מסוג זה, אך עם כל הניסיון הוא לא יכול להתמצא בנושאים ההנדסיים המרובים בפרויקט כזה.

8.     פרויקטי בניה הם מורכבים ומסובכים, וגם לכם, הדיירים, רצוי לוותר על מתחים מיותרים ביניכם. מפקח בניה מקצועי, מגשר על פערי ציפיות וחוסר ידע, במטרה להביא את הפרויקט להצלחה. בסופו של דבר, תקשורת טובה בין שלל הגורמים המעורבים, ביניהם אתם, הדיירים, המצפים לתשובות, חשובה להתקדמות ולהצלחת הפרויקט.

9.     מפקח בניה פועל להצלחת הפרויקט. יזמים מנוסים וטובים כבר הבינו סוגיה זו מזמן, ומעודדים ומרוצים משילובו של מפקח בניה דיירים בפרויקט. הדבר תורם בסך הכל להצלחת הפרויקט.



logo בניית אתרים